Over mij

Mijn verhaal

Van jongs af aan vind ik mensen boeiend en intrigeert mij wat anderen beweegt.

Mijn naam is Trudy Schoonwater (1966) en ik ben coach en oprichter van Pure Inspiratie Coaching. Samen met mijn man en maatje Mark en drie tiener zoons woon ik in Druten, het land van Maas en Waal.

Omdat ik heel open ben, leer ik veel van en over anderen. Bij situaties in mijn leven, stelde ik mezelf regelmatig de vraag, waarom gebeuren de dingen zoals ze gebeuren. In die jaren heb ik antwoorden gekregen op verschillende vragen, door in aanraking te komen met diverse therapeutische methodieken, die hun kracht ruimschoots bewezen hebben. Hierdoor leerde ik dat er een verband bestaat tussen geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Dat het belangrijk is naar jezelf te kijken. Hoe doe en zie ik de dingen die op mijn pad komen? Wat heb ik daarvan te leren?

In de zoektocht naar mijn eigen zelfontwikkeling heb ik veel over mezelf geleerd. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent: uit je comfortzone stappen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Groeien als persoon en als professional doe je niet door tips en trucs aan te leren. Duurzame verandering breng je teweeg vanuit jezelf. Dat wil ik ook graag anderen meegeven.

Mijn visie

Mijn visie

De visie van Pure Inspiratie Coaching is dat het volgen van je hart, het luisteren naar je gevoel en het kiezen van je eigen pad zorgt voor persoonlijke groei en meer geluk. Velen van ons zijn opgegroeid in een rationele omgeving en zitten gevangen in het hoofd. Dat kan leiden tot een gebrek aan zingeving, energie en inspiratie. Het is dan belangrijk om de balans tussen hoofd en hart te herstellen. Als je in contact staat met je gevoel gaat je leven niet ineens alleen maar over rozen. Je kan echter merken dat je bijvoorbeeld anders om gaat met tegenslagen, je grenzen (er)kent en keuzes maakt die je geluk bevorderen. Ook ben je waarschijnlijk beter in staat om goed voor jezelf te zorgen, omdat je eerder in de gaten hebt wat je nodig hebt. Ook geloof ik dat een fijnere wereld begint bij jezelf. Lief zijn voor jezelf is een essentiële stap naar een prettiger leven. Dat kan egoïstisch overkomen, maar is het niet. Je maakt jezelf minder afhankelijk van de aanwezigheid van geliefden in je leven en van het oordeel van anderen. Waarschijnlijk zorgt dat voor meer rust, zelfwaardering en stabiliteit in je leven. De kans is groot dat dit zich weerspiegelt in je uitstraling. Wat zou dat teweeg kunnen brengen in het contact met andere mensen?

Mijn achtergrond

Sinds 2000 ben ik aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en ben ik op 7 augustus 2014 mijn eigen bedrijf gestart, naast mijn functie als ondernemers adviseur bij de Kamer van Koophandel. Na 32 jaar werkzaam te zijn geweest voor de Kamer van Koophandel, heb ik in 2020 een carrière switch gemaakt naar Re-integratie Adviseur/Jobcoach. Hoe mooi is het om anderen te kunnen begeleiden die financieel niet de mogelijkheden hebben om aan hun persoonlijke ontwikkeling te kunnen werken.
Als Re-integratieadviseur help ik anderen een passende baan te vinden, eventueel naar een eigen bedrijf en aan het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit door te kijken naar hun dromen, vaardigheden en de mogelijkheden die er zijn. Als Jobcoach ondersteun ik diegenen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bij het behouden van werk.

Met mijn achtergrond als Adviseur ben ik in staat om mensen en organisaties op een professionele wijze te benaderen, ondersteunen en te begeleiden.

Hieronder vind je een overzicht van mijn gevolgde opleidingen:

 • Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen, (verwacht in 2023)
 • Jobcoach opleiding, Elan Training, 2020 (NOLOC erkend)
 • Ervaring met het coachen van mensen in Re-integratietrajecten, 2020-heden
 • NLP Practitioner, Phoenix Opleidingen, 2019 -2022
 • 3-jarige opleiding persoonlijke communicatie, Phoenix Opleidingen, 2019 – 2022 (NOBCO, EATA, ITAA, NBVH, LVPW, NVvA, ABvC erkend)
 • Opleiding organisatie opstelling, Instituut voor Systemisch Werken, 2019 (ANVW erkend)
 • Opleiding familie opstelling, Bert Hellinger Instituut, 2018
 • Intervisie Systemisch Werken, ’t Open Veld, 2016 – 2020, Phoenix, 2019-heden
 • Intensieve training Systemisch Werken, Parre en Deden, 2015
 • Post HBO Coach Practitioner, Alba Academie, Veldhoven, 2013–2014 (NOBCO EMCC erkend. LVSC erkend).
 • Touch for Health 1 t/m 4, Praktijk de Stroming, Boven Leeuwen, 2012-2014
 • NLP Neuro Linguistisch Programmeren, Instituut Menz, Huissen, 2012
 • Reiki, Praktijk de Stroming, Boven Leeuwen, 2012–2014
 • Workshops op Systemisch gebied, Diverse organisaties door het land, 2008 – heden
 • Levensbeschouwelijke boeken en bijwonen van bijeenkomsten, 2000-heden
 • Ervaring met het coachen van ondernemers, Kamer van Koophandel, 1988-2020