Workshops

Continu op zoek naar dat wat kloppend is


Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wat je hebt meegemaakt. We komen allemaal uit een familie. Geboren uit een vader en moeder. Vanaf onze geboorte ontstaan er gewoontes (patronen) die in sterke mate ons gedrag bepalen. Dit kan belemmeren in vrijheid van ons gedrag en in ons contact met anderen. De belemmeringen nemen we mee vanuit ons familiesysteem naar allerlei situaties voor de rest van ons leven zoals relaties, ouderschap, vriendschap, werk enzovoort.

Een familieopstelling is een inspirerende reis door je eigen bewustzijn. Doel van de familieopstelling is om verborgen belemmeringen bloot te leggen en te verhelderen.

Tijdens de familieopstelling zal diegene die zijn thema/vraag (vraagsteller) stelt andere groepsleden vragen om voor iemand uit zijn/haar familie te staan. Deze representanten (plaatsvervangers) kunnen gevraagd worden om voor bepaalde familieleden te staan zoals de vader, moeder, voor de vraagsteller zelf, zus, broer enzovoort. Soms kan een representant ook gevraagd worden om voor een bepaald thema te staan bijvoorbeeld “mijn wens” of “mijn vraag”.

De vraagsteller geeft de representanten een plek in de ruimte. Als alle representanten een plek hebben in de ruimte, ontstaat vervolgens een proces dat leidt tot een diepgaande ervaring voor de vraagsteller. Het is bijzonder dat steeds blijkt dat de representanten toegang krijgen tot de persoon die ze vertegenwoordigen. De begeleider zoekt dan, o.a. door ervaringen uit te vragen en de positie van de representanten te veranderen, naar een voor ieder passende plek. Zo wordt er een nieuwe impuls gegeven in het doorbreken van belemmeringen en ontstaat er een helend effect.

Het meewerken als representant in een opstelling is ook een diepgaande ervaring. Meestal is het geen toeval dat je voor een bepaalde persoon of thema staat. Hiermee kan ook de vraag/thema die speelt bij een representant leiden tot verheldering.

Workshops

  • Dinsdagavond 31 januari 2023
  • Dinsdagavond 28 februari 2023
  • Maandagavond 27 maart 2023
  • Maandagavond 24 april 2023
  • Dinsdagavond 6 juni 2023
  • Dinsdagavond 11 juli 2023

Wanneer er geen geschikte data voor je bij staat, neem dan contact op. Dan gaan we samen op zoek naar een andere datum.

De avond start om 19:00 en eindigt om 22:30 uur.

Voor deelname aan een workshop betaal je een bijdrage als representant van € 35,- en voor de vraagsteller € 65,-. (Ter plaatse kan er een betaalverzoek via Whatsapp worden verstuurd.)

Locatie
Dorpsschuur Lent
Oosterhoutsedijk 29
6663 KS Lent (Gld)

Wij zorgen voor thee, koffie, water en wat lekkers. Meer weten over familie opstellingen, heb je nog twijfels of wil je een keer meedoen? Neem dan contact met me op.

  • Deze werkwijze maakt het je makkelijker om van je hoofd naar je gevoel te gaan. Vastzittende emoties blokkeren je op allerlei gebied, geestelijk en lichamelijk. Met een opstelling krijg je de gelegenheid om die emoties te voelen. Gewoon zoals ze zijn, niet meer en niet minder.
  • Opstellingen geven zicht op de verschillende systemen waarmee jij verbonden bent. Je kunt dit vanuit een ‘helikopter view’ zien en voelen. Dit zicht is vaak de reden waarom mensen door een opstelling snel tot de kern van een probleem komen.
  • Opstellingen maken zichtbaar waar de stroom van liefde geblokkeerd is en waar liefde op een natuurlijke manier weer kan stromen. Je voelt hoe jij deel bent van het grote geheel.

Met een workshop familie opstellingen gaan we kijken welke belemmeringen en onderliggende dynamiek, “de onderstroom”, zichtbaar kan worden gemaakt. Ook is het mogelijk om vragen in te brengen die te maken hebben met een opleidingskeuze, welke loopbaanrichting bij je past, wat te doen bij een fusie als werknemer en als werkgever en zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken.